Ammattiyhdistysliikkeen poliittinen lakkoilu johtaa ruoan haaskaukseen, Elintarviketeollisuusliiton työ ja osaaminen -vastuualueen johtaja Anne Somer harmittelee.
Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL on ilmoittanut kaksipäiväisistä lakoista, jotka kohdistuvat elintarvikealaan, liha-alaan ja meijereihin.
Lakot häiritsevät elintarviketeollisuuden toimintaa vakavasti ja johtavat ruoan tuotantoon tarvittavien raaka-aineiden pilaantumiseen ja poisheittämiseen. Ruokahävikki kasvaa, koska ruokaa joudutaan kuljettamaan jätelaitoksiin.
Somerin mielestä ammattiyhdistysliikkeen toiminta iskee suoraan vasten elintarvikealan vastuullisuutta ja ekologisuutta.
– Elintarviketeollisuus on ottanut harppauksia kestävän kehityksen edistämisessä ja nostanut vastuullisuuden toimintansa keskiöön. On irvokasta, että samalla kun taistelemme ympäristö- ja ilmastovaikutuksia vastaan, vanhakantainen ammattiyhdistysliike vähät välittää vastuullisuudesta ja pakottaa työnantajat heittämään hyvää suomalaista ruokaa hukkaan, hän pahoittelee.
Somer korostaa, että Suomen talous ja kilpailukyky vaativat maan hallitukselta toimenpiteitä. Hän varoittaa ay-liikkeen vastuuttomien työtaistelutoimien suistavan maamme taloutta entistä suurempaan ahdinkoon.
– Peräänkuulutamme ay-liikkeeltä vastuullista ja rakentavaa toimintaa, joka ei aiheuta ympäristölle tai yhteiskunnalle vahinkoa. On hyvä muistaa, että lakkoilu on vapaaehtoista. Yhdelläkään työntekijällä ei ole minkäänlaista velvollisuutta osallistua tällaiseen vastuuttomuuteen, Somer painottaa.
Lisätietoja
Lue seuraavaksi nämä
Siirry uutishuoneeseenAjankohtaiset aiheet tarjottimella
Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset