Tiedote

Elintarvikeala esittäytyy nuorille maailman suurimmassa etäTETissä

EtäTET tarjoaa mukaansatempaavia esityksiä, tehtäviä ja visailua.

Julkaistu:

EtäTET tarjoaa mukaansatempaavia esityksiä, tehtäviä ja visailua.

Elintarviketeollisuusliitto ja sen jäsenyritykset Atria, Fazer, Olvi, Saarioinen ja Valio ovat mukana 4.–8.11.2024 järjestettävässä etäTETissä. Virtuaalinen etäTET tarjoaa ruoka- ja juoma-alalle uudenlaisen tavan kertoa alan erilaisista töistä ja alalla tarvittavasta osaamisesta yläkouluikäisille nuorille, jotka pohtivat opintovalintojaan ja oman työelämänsä suuntaa.

Ruokien ja juomien valmistus sisältää monia vaiheita ja vaatii monenlaista osaamista. Elintarviketyöntekijä, laborantti, tuotekehityspäällikkö, päämaistaja, kunnossapitopäällikkö ja automaatioasentaja – siinä muutamia esimerkkejä alan työtehtävistä. Ruoka-alalle voi myös työllistyä erilaisia opintopolkuja pitkin ja yritykset tarvitsevat osaajia eri koulutusasteilta.

Monet työelämää ja siihen liittyviä opintoja pohtivat peruskouluikäiset nuoret eivät kuitenkaan tunne elintarvikealaa, saati reittejä alan töihin. Yhteiskunnalle elintärkeä ruoka-ala tarvitsee tulevaisuudessa uusia osaajia, joten alan ja sen työmahdollisuuksien esittely nuorille on tärkeää. Siihen etäTET tarjoaa oivan tilaisuuden.

– Se, mitä kaikkea elintarvikealan yrityksissä tehdään, on monelle nuorelle vierasta. Tämä on mielenkiintoinen ala, joka tarjoaa töitä moneen makuun ja EtäTETissä pääsemme tekemään niitä tutuksi nuorille, Elintarviketeollisuusliiton johtava asiantuntija Maiju Korhonen iloitsee.

Mukana olevat yritykset Atria, Fazer, Olvi, Saarioinen ja Valio valmistelevat elintarvikealan etäTET-päivää innolla. Päivän aikana ala tavoittaa tuhansia nuoria eri puolilta Suomea. Sellainen ei ole tunnetuillekaan yrityksille arkipäivää.

– Tämä on meille erinomainen tilaisuus tehdä elintarvikealan monia eri mahdollisuuksia tutuksi isolle joukolle nuoria ja kertoa, miltä työt Saarioisilla maistuvat. Herkullisen ruuan tekeminen vaatii osaamista ja ammattitaitoa ja etäTETin kautta voimme toivottavasti innostaa tulevaisuuden tekijöitä alan mielenkiintoisille ja monipuolisille urapoluille, Saarioisten kehityspäällikkö Laura Vettenranta sanoo.

Virtuaalisessa etäTETissä nuoret tutustuvat päivän ajan ruoka- ja juoma-alan töihin mielenkiintoisella tavalla. Vartin mittaisissa jaksoissa yritykset kertovat nuorille muun muassa, millaisia opintoja alan tehtäviin tarvitaan, millaista alalla on työskennellä ja miltä tulevaisuuden työtehtävät näyttävät sekä millaista osaamista yritykset tarvitsevat.

– Tämä on uudenlaista ja hieman tavanomaisesta poikkeavaa oppilaitosyhteistyötä. On mahtavaa olla mukana maailman suurimmassa etäTETissä. Uskon, että päivästä tulee todella hauska ja mukaansatempaava, Vettenranta visioi.

– Luvassa on käytännönläheisiä esityksiä, nuoria osallistavia tehtäviä ja visailua, Maiju Korhonen lupaa.

EtäTET-viikon järjestää Nuorten yrittäjyys ja talous NYT 4.–8.11.2024. Ensimmäistä kertaa tapahtumassa mukana oleva elintarvikeala esittäytyy nuorille perjantaina 8.11.

 

Aikataulu Elintarvikeala 8.11.
9:00-9:15 NYT aamun avaus
9:15-9:30 Toimiala esille/ Elintarviketeollisuusliitto
9:30-9:45 Muuttuva työelämä/ Fazer
9:45-10:00 Tauko / tehtäviä
10:00-10:15 Tauko
10:15-10:30 Avaimet työelämään/ Fazer
10:30-10:45 Vastuullinen työelämä/ Olvi
10:45-11:00 Muuttuva työelämä/ Olvi
11:oo-11:15 Työ tutuksi/ Saarioinen
11:15-11:30 Avaimet työelämään/ Saarioinen
11:30-12:10 Lounas
12:10-12:30 Toimiala/ videot
12:30-12:45 Työ tutuksi/ Atria
12:45-13:00 Vastuullinen työelämä/ Atria
13:00-13:15 Työelämän totuudet/Atria
13:15-13:30 Tauko / tehtäviä
13:30-13:45 Tauko
13:45-14:00 Työ tutuksi/Valio
14:00-14:15 Muuttuva työelämä/ Valio
14:15-14:30 Työn tulevaisuus/ Valio
14:30-14:45 Elintarviketietäjä-visailu
14:45-15:00 NYT lopetus

 

Lisätietoa etäTETistä täällä.

kuva: Mostphotos

Lisätietoa

Maiju Korhonen

Johtava asiantuntija

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset