Elintarviketeollisuusliitto ETL ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ovat aloittaneet tänään 17. joulukuuta neuvottelut elintarvikealan uusista työehtosopimuksista.
Tammikuun 2025 lopussa umpeutuu viisi työehtosopimusta: sopimukset liha-alalla, elintarvikealoilla, panimoissa ja virvoitusjuomatehtaissa, leipomoiden työntekijöillä sekä meijerityöntekijöillä. Näiden sopimusten piirissä työskentelee noin 25 000 työntekijää.
Neuvottelujen aluksi käytiin läpi yleistä työmarkkinatilannetta sekä tilannetta elintarviketeollisuudessa. Lisäksi neuvotteluosapuolet toivat esiin tavoitteensa nyt käynnistyneelle neuvottelukierrokselle.
Neuvottelut jatkuvat torstaina 19. joulukuuta.
Päivittyvää tietoa neuvottelujen etenemisestä saat ETL:n tes-neuvottelulokista. Ota loki seurantaan!
Lisätietoja
Ajankohtaiset aiheet tarjottimella
Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset