Uutinen

Euralaisnuorten HKFoodsille kehittämä ratkaisuehdotus mukana innovaatiokilpailun finaalissa

Julkaistu:

Euran yhteiskoulun 8 F -luokan tiimi kehitti HKFoodsin Rauman yksikölle ratkaisuehdotuksen, jossa tuotantolaitoksella syntyvät höyhenet jatkohyödynnetään omakotitalojen eristeenä. Tiimin ehdotus on valittu Tulevaisuuden tekijät/ Tuleviku loojad –kilpailun finaaliin. Finaali järjestetään torstaina 16.1. 2025 Tallinnassa.

Syksyllä Euran yhteiskoulun 8 F -luokan nuoret tutustuvat HK Foodsin toimintaan ja saivat yritykseltä ratkottavaksi tehtävän: mihin broilerin höyhentä voitaisiin hyödyntää sellaisenaan ja mitä näkökulmia tässä tulisi ottaa huomioon. Luokasta koottiin viisihenkinen tiimi, joka tarttui haasteeseen.

Ratkaisuehdotusta työstettiin syksyn ajan yhdessä yrityksen mentorin ja koulun opettajan kanssa. Marraskuussa tuomaristo valitsi käytännönläheisen ratkaisun finaaliin.

Finaalissa on mukana viisi koululaistiimiä Suomesta ja viisi Virosta. Finaalissa tuomaristo arvioi tiimien kehittämien ratkaisuehdotusten innovatiivisuutta, kestävyyttä, kannattavuutta ja tehokkuutta sekä käytettävyyttä.

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä innovaatiokilpailussa 13–14-vuotiaiden nuorten tiimit ratkaisevat yritysten kehittämiä kilpailutehtäviä, joissa pureudutaan todellisiin yritysten tuotannon ja toiminnan kehittämisen haasteisiin vastuullisuuden kautta.

Kilpailun tavoitteena on kannustaa nuoria opiskelemaan LUMA-aineiden opiskeluun ja tuoda esille, miten niiden opiskelu voi konkretisoitua työelämässä. Samalla nuoret pääsevät tutustuman aivan uudella tavalla yrityksen toimintaan ja työelämään.

Kilpailun järjestävät Elintarviketeollisuusliitto ry, Kemianteollisuus ry, ja Metsäteollisuus ry yhdessä virolaisten sisarjärjestöjensä kanssa. Kilpailun tukijoina toimivat Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Viron talous- ja viestintäministeriö.

Hanketta rahoittavat TT-säätiö, Viron tutkimusvirasto ja Viron talous- ja viestintäministeriö.

Täältä löydät lisätietoa kilpailusta ja kaikkien finalistien esittelyt.

 

Lisätietoa

Maiju Korhonen

Johtava asiantuntija

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset