Uutinen

Elintarvikeinnovaatio 2025 -kilpailu palkitsee tulevaisuuden ruokaratkaisuja

Julkaistu:

Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio 2025 -kilpailu on nyt auki! Toista kertaa järjestettävä kisa hakee vastuullisia ja kekseliäitä tulevaisuuden ruokaratkaisuja, jotka helpottavat kuluttajien arkea tai juhlaa. Suuruudeltaan 10 000 euron pääpalkinto jaetaan huhtikuussa Ruokamessuilla Helsingissä. Palkinnon saajaa voi ehdottaa 31.1.2025 saakka.

Suomen Messusäätiön rahoittaman palkinnon voi saada tuotteesta, palvelusta tai liikeideasta, joka muuttaa tai parantaa kuluttajan arjen ja/tai juhlan ratkaisuja. Palkinnonsaajaksi voi ehdottaa Suomessa valmistettuja ja 1.1.2024 tai sen jälkeen lanseerattuja innovaatioita.

Palkintoraati koostuu Ruokamessujen ohjausryhmästä, raadin puheenjohtajana toimii johtaja Marleena Tanhuanpää Elintarviketeollisuusliitosta.

– Kilpailu on oiva tapa nostaa esille elintarvikeyrityksissä tehtävää työtä maistuvien tuotteiden kehittämiseksi. Ratkaisut, jotka ovat vastuullisesti tuotettuja ja joilla on vientipotentiaalia, ovat kaikki valinnassa huomioitavia seikkoja, Marleena Tanhuanpää sanoo.

Palkinnolla halutaan paitsi kannustaa yrityksiä kehittymään, myös luoda suomalaisille elintarvikeinnovaatioille näkyvyyttä. Kilpailu tarjoaa mahdollisuuden edistää elintarvikealan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa.

– Elintarvikeala on erittäin merkityksellinen Suomessa. Yrityksissä, niin pienissä kuin suurissakin, tehdään jatkuvasti ansiokasta tuotekehitystyötä kuluttajia palvelevien tuotteiden ja ratkaisujen löytämiseksi. Tämä kilpailu lisää osaltaan kiinnostusta kiehtovaa elintarvikealaa kohtaan, jolla tarvitaan tulevaisuuden laaja-alaisia osaajia.

  • Palkinnon saajaa voi ehdottaa Ruokamessujen tapahtumasivulla tammikuun 2025 loppuun saakka.
  • Ruokamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.4.2025
  • #ruokamessut2025

Lisätietoja

Marleena Tanhuanpää

Johtaja

Jaa artikkeli

Ajankohtaiset aiheet tarjottimella

Uutiskirjeemme kertoo elintarvikealan tärkeimmät kuulumiset