Selvitykset ja raportit

Vähähiilinen elintarviketeollisuus 2035

Kesäkuussa 2024 julkaistu Elintarviketeollisuuden päivitetty vähähiilisyystiekartta kuvaa alan ilmastotyön kehitystä ja kokoaa keskeisimmät toimenpiteet, joita ala tarvitsee saavuttaakseen vähähiilisyyden. Tavoitteena on hiilineutraalisuus yritysten omien päästöjen osalta vuoteen 2035 mennessä.

Tutustu selvitykseen tästä

Elintarviketeollisuuden TKI-tiekartta

ETL:n yhdessä jäsenyritystensä ja VTT:n kanssa työstämä tiekartta listaa TKI-toiminnan pullonkaulat ja keinot niiden ratkaisemiseksi. Pitkäjänteiset investoinnit t&k:hon mahdollistavat ruoka-alan kasvupotentiaalin hyödyntämisen koko laajuudessaan.

Tiekarttaan tästä

Selvitys elintarvikealan koulutuksesta

ETL:n teettämä selvitys elintarvikealan koulutuksen palvelukyvystä kokoaa tietoa siitä, miten alan koulutus vastaa elintarvikeyritysten tarpeisiin ja millaista osaamista alalla tulevaisuudessa tarvitaan.

Raporttiin tästä

Elintarviketeol­lisuuden biodiversiteet­tiselvitys

Elintarviketeollisuuden tuore biodiversiteettiselvitys kokoaa alan keskeisimmät luontovaikutukset ja keinot vaikutusten vähentämiseksi. Selvityksessä on myös konkreettisia ohjeita yrityksille oman luontotyön aloittamiseksi.

Tutustu selvitykseen

Elintarviketeol­lisuuden tiekartta vähähiili­syyteen

Ilmastonmuutoksen torjuminen ja sen vaikutusten hillitseminen on keskeinen osa elintarviketeollisuuden vastuullisuustyötä. Elintarvikealan tiekarttatyössä selvitettiin keinoja, joilla elintarviketeollisuuden yritykset voivat toimia entistä vähähiilisemmin ja ilmastoystävällisemmin.

Tutustu tiekarttaan

Elintarviketeollisuuden tutkimusstrategia 2018-2025

Elintarviketeollisuuden tutkimusstrategia linjaa, kuinka tutkimuksella ja tutkimusyhteistyöllä tuetaan elintarviketeollisuuden kasvumahdollisuuksia ja kannattavuutta globaalissa toimintaympäristössä ja luodaan edellytyksiä entistä kestävämmälle ruuan tuotannolle Suomessa.

Lue lisää