Elintarvikkeiden Tutkimussäätiö
Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön tarkoituksena on edistää suomalaisen elintarviketeollisuuden kehittymistä palvelevaa tutkimusta ja koulutusta.
Elintarvikkeiden Tutkimussäätiöltä voi hakea apurahaa jatko- ja täydennysopintoihin. Perustutkintoon kuuluvia opintoja säätiö ei rahoita. Vuosittain myönnettävien apurahojen yhteissumma riippuu säätiön tulorahoituksesta.
Säätiö voi myöntää apurahoja seuraaviin tarkoituksiin:
1. Apurahat jatko-opintoihin ja täydennysopintoihin
Säätiön päärahoituskohde ovat henkilökohtaiset apurahat jatko- ja täydennysopintoihin. Painopisteenä on perustutkinnon jo suorittaneiden henkilöiden jatko-opintojen (väitöskirjan) tai hiljattain väitelleiden täydennysopintojen rahoitus.
2. Matka-apurahat
Säätiö voi myöntää henkilökohtaista matka-apurahaa suomalaisten tutkijoiden kansainvälisyyden ja verkostoitumisen lisäämiseksi tukemalla matkoja ulkomaisiin tutkimuslaitoksiin, korkeakouluihin tai kongresseihin (edellyttää esitystä omasta tutkimuksesta) tai ulkomaisten huippututkijoiden kutsumiseksi Suomeen lyhyeksi ajaksi, esimerkiksi jonkin luentosarjan pitäjäksi.
3. Kongressien tukeminen
Tieteellisten Suomessa järjestettävien kongressien tukemisen tavoitteena on lisätä verkottumista niin tutkijoiden kesken kuin tiedonvaihtoa tutkijoiden ja elinkeinon välillä.
4. Erilliset tutkimusprojektit
Säätiö voi tukea tutkimuslaitoksissa ja korkeakouluissa työskentelevien tutkimusryhmien hankkeita, silloin kun tutkimusaihe on elintarviketeollisuuden eri toimialojen kannalta tärkeä.
Harkinnan mukaan säätiö voi tukea myös muuta toimintaa, joka vahvistaa suomalaisen elintarviketeollisuuden kehittymistä edesauttavaa tutkimusta ja koulutusta.
Apurahojen kohdentamisessa huomioidaan Elintarviketeollisuuden tutkimusstrategian ja Suomen ruokatutkimuksen ja -innovoinnit strategian 2021-2035 tutkimuksen painopisteet ja tavoitteet.
Katso säätiön vuonna 2022–2024 myöntämät apurahat tästä.
Apurahahakujen aikataulu ja hakuohjeet
Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön hallitus päättää apurahoista kerran vuodessa.
Vuoden 2025 apurahahaku on auki 2.1.2025–9.2.2025.
Hakijoita pyydetään tiivistämään hakemus tälle dialle fonttikoolla 16.
Dian lisäksi hakija voi toimittaa vapaamuotoisen hakemuksen, tutkimussuunnitelman ja mahdolliset suositukset. Kaikki tiedostot tulee nimetä Sukunimi_Etunimi_dia, Sukunimi_Etunimi_hakemus jne.
Mikäli hakijalle on aiemmin myönnetty apuraha, pyydetään lyhyt vapaamuotoinen selvitys apurahan käytöstä.
Apurahan saanut hakija sitoutuu pyydettäessä esittelemään tutkimusaihettaan säätiön tilaisuuksissa tai muilla tavoin.
Hakemukset tulee osoittaa määräaikaan mennessä sähköpostitse assistentti Jenni Vainiolle: jenni.vainio@etl.fi sekä kopiona Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön asiamiehelle Marleena Tanhuanpäälle: marleena.tanhuanpaa@etl.fi
Sähköpostin aihekenttään: Apurahahakemus 2025.
Hakijoille ilmoitetaan säätiön hallituksen päätöksistä viimeistään huhtikuun aikana.
Lisätietoa: Marleena Tanhuanpää, puh. 040 528 2207, marleena.tanhuanpaa@etl.fi
Elintarvikepäivän tuotoilla tuetaan alan tutkimusta
Elintarvikealan tärkein koulutustapahtuma Elintarvikepäivä kokoaa vuosittain satoja alan ammattilaisia uuden tiedon ja kohtaamisten pariin.
Tapahtuman järjestää Elintarviketeollisuusliitto yhdessä Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön kanssa. Tapahtuman tuotto jaetaan säätiön kautta elintarvikealan tutkimukseen.
Lue lisää ElintarvikepäivästäElintarviketeollisuuden tutkimusstrategia 2018-2025
Elintarviketeollisuuden tutkimusstrategia linjaa, kuinka tutkimuksella ja tutkimusyhteistyöllä tuetaan elintarviketeollisuuden kasvumahdollisuuksia ja kannattavuutta globaalissa toimintaympäristössä ja luodaan edellytyksiä entistä kestävämmälle ruuan tuotannolle Suomessa.
Lue lisää